Zostań Shinobi!!
-I jeśli nie posiadasz ziemi, biegnij przez wzgórza w poszukiwaniu siły. Na przykład, jeśli słabością Sakury jest jej siła powinna poświęcać więcej czasu na trening. O to właśnie chodzi. I jeśli posiadasz atrybuty ziemi i nieba niebezpieczne misje staną się bezpieczne. Mogą się stać nawet łatwe
-A co z tą brakującą literą? - zapytała Sakura
-To jest litera symbolizująca Chuunina. Literaz człowiek która jest tutaj idzie tam. Ten 5 dniowy test w lesie miał sprawdzić czy kwalifikujecie się na poziom Chuunina. I wy go zdaliście. Chuunin jest dowódcą, jego zadaniem jest prowadzenie drużyny. Zpamiętajcie że w misjach najważniejsza jest siła i wiedza. Nigdy nie zapomnijcie o zasadach Chuunina i pnijcie sie w górę. To wszystko co miałem wam przekazać. Ale nie pchajcie się na siłę. Szczególnie ty Naruto, martwię się o ciebie naj...
Użytkownik
-Kiedy dostałem ten ochraniacz na czoło zdałem z akademi. Nie masz się o co obawiać. I to jest dowód na to, że nie jestem już dzieckiem. Może nadal jestem roztrzepany, ale już nie jestem dzieckiem. Teraz jestem ninja
Imię: Naruto
Nazwisko/Klan: Uzumaki
Wioska: Konoha
Ranga: Gennin
Jutsu/Umiejętności: Technika Replikacji, Technika Seksapilu, Technika Podziłu Cienia, Technika Haremu
Przy sobie: Kunai, Shuriken, Fuuma Shuriken
Wykonane Misje:
Ranga D:4
Ranga C:1
Ranga B:0
Ranga A:0
Ranga S:0
Podróże:
-Kraj Fal
-Rozumiem, przepraszam Naruto
Zostaliście zaprowadzeni do pomieszczenia gdzie były inne drużyny, senseiowie, Hokage i Anko
-Po pierwsze gratulacje, zdaliście drugi egzamin na Chuunina - powiedziała Anko
-Wszyscy początkujący z Wioski Ukrytego Liścia tu są - powiedziała Sakura
Użytkownik
-Hej, hej, ten staruch Hokage, Iruka i Super Brew też tu są. Czuję, że są tu wszyscy najważniejsi ninja
Jutsu/Umiejętności: Technika Replikacji, Technika Seksapilu, Technika Podziłu Cienia, Technika Haremu
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal
-Mam złe przeczucia - powiedział Sasuke
-Hokage wyjaśni nam na czym będzie polegać trzeci egzamin - powiedziała Anko - Streszczeniem wojny pomiędzy sprzymierzonymi państwami. Niech wszyscy słuchają uważnie. Hokage, proszę, czyń honory
-Tak - powiedział Hokage - Trzeci egzamin się zacznie, lecz przed tłumaczeniem jest jedna rzecz, którą chce wam powiedzieć. Chodzi mi o prawdziwy cel tego egzaminu. Dlaczego robimy egzamin łącznie ze sprzymierzonymi wioskami? Żeby utrzymać dobre relacje między sprzymierzonymi wioskami i zwiększyć poziom ninja. Nie pozwól oszukać się tym przyczynom. Ten tak zwany egzamin jest...
-Co masz na myśli? - zapytała Tenten
-Jeśli cofniemy się w czasie, zjednoczone państwa właśnie teraz były sąsiednimi państwami, które w kółko ze sobą walczyły. Żeby uniknąć militarnych strat, państwa ustalały gdzie mają odbywać się walki. Takie były początki Selekcyjnego Egzaminu na Chuunina
Użytkownik
-Czemu musimy to robić? Nie robimy tego żeby wyselekcjonować Chuuninów?
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal
-Tak, ten egzamin ma na celu wyselekcjonować tych którzy są godni miana Chuunina ale chodzi jeszcze o to, że to jest także miejsce w którym ninja walczą i niosą godność swojej wioski
-Godność Wioski? - zdziwiła się Sakura
-Na ten trzeci egzamin władcy feudalni i znani ludzie z najróżniejszych krajów, któzy mogą być potencjalnymi klientami są zapraszani tu jako goście. I władcy fuedalni z krajów z ukrytymi wioskami i najlepsi ninja będą oglądali wasze walki. Jeśli jest znacząca przepaść w sile między krajami, te najsilniejsze będą zalewane misjami. Jeśli kraj będzie postrzegany jako słaby ilość jego misji spadnie. W tym samym czasie kraje mogą pokazać jak ich wioska urosła i posiada doskonałą potęgę militarną przyległym krajom. Innymi słowy, mogą one położyć na nich wielkie ciśnienie.
-Więc dlaczego mamy walczyć ryzykując nasze życie? - zapytał Kiba
-Potęgą kraju jest potęga wioski - powiedział Hokage - Potęgą wioski jest potęga ninja i prawdziwa siła ninja rodzi się tylko w walce na śmierć i życie. Ten egzamin to także pokaz siły ninja poszczególnych krai. Od kiedy ten egzamin jest walką z życiem an szali, ma jakieś znaczenie. Przez to wasi poprzednicy walczyli i śnili żeby brać udział w egzaminie na Chuunina
-Ale dlaczego mówiłeś że on jest po to, żeby promować dobre relacje? - zapytała Tenten
-Mówiłem wam na początku, żeby się nie dać oszukać tym przyczynom. Zwyczaj ratowania komuś życia i walki na granicy, to jest dobra relacja w świecie ninja. To jest walka na śmierć i życie dla swoich snów i godności wioski
-Tak, ten egzamin ma na celu wyselekcjonować tych którzy są godni miana Chuunina ale chodzi jeszcze o to, że to jest także miejsce w którym ninja walczą i niosą godność swojej wioski
-Godność Wioski? - zdziwiła się Sakura
-Na ten trzeci egzamin władcy feudalni i znani ludzie z najróżniejszych krajów, któzy mogą być potencjalnymi klientami są zapraszani tu jako goście. I władcy fuedalni z krajów z ukrytymi wioskami i najlepsi ninja będą oglądali wasze walki. Jeśli jest znacząca przepaść w sile między krajami, te najsilniejsze będą zalewane misjami. Jeśli kraj będzie postrzegany jako słaby ilość jego misji spadnie. W tym samym czasie kraje mogą pokazać jak ich wioska urosła i posiada doskonałą potęgę militarną przyległym krajom. Innymi słowy, mogą one położyć na nich wielkie ciśnienie.
-Więc dlaczego mamy walczyć ryzykując nasze życie? - zapytał Kiba
-Potęgą kraju jest potęga wioski - powiedział Hokage - Potęgą wioski jest potęga ninja i prawdziwa siła ninja rodzi się tylko w walce na śmierć i życie. Ten egzamin to także pokaz siły ninja poszczególnych krai. Od kiedy ten egzamin jest walką z życiem an szali, ma jakieś znaczenie. Przez to wasi poprzednicy walczyli i śnili żeby brać udział w egzaminie na Chuunina
-Ale dlaczego mówiłeś że on jest po to, żeby promować dobre relacje? - zapytała Tenten
-Mówiłem wam na początku, żeby się nie dać oszukać tym przyczynom. Zwyczaj ratowania komuś życia i walki na granicy, to jest dobra relacja w świecie ninja. To jest walka na śmierć i życie dla swoich snów i godności wioski
Użytkownik
-Teraz wszystko rozumiem
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal
-Nie robi - powiedział Gaara - Podaj szczegóły tego egzaminu na śmierć i życie
-Zacznę wam teraz tłumaczyć trzeci egzamin ale...
-Przepraszam Hokage - przed nim pojawił się ninja - Ja Gekkou Hayate, sędzia, wszystko wyjaśnię
-Proszę bardzo
-Miło mi was wszystkich poznać. Przed trzecim egzaminem jest jedna rzecz, którą chciałbym żebyście zrobili. Przeprowadzicie eliminacje by sprawdzić, kto z was będzie uczestniczył w trzecim egzaminie
-Eliminacje? - zdziwiła się Sakura
-Jakie eliminacje!? O co ci chodzi? - zawołał Shikamaru
-Mistrzu, nie rozumiem powodu przeprowadzenia eliminacji - powiedziała Sakura - Dlaczego nie mogą wziąść w nim udziału wszyscy?
-Ponieważ wygląda na to, że wcześniejsze egzaminy były zbyt proste - powiedział Hayate - I z teo powodu zostało was zbyt wielu. Zgodnie z przepisami musimy ograniczyć ilość uczestników przystępujących do trzeciego egzaminu
-O nie! - powiedziała Sakura
-Jak już wcześniej wspomniał Hokage-sama, wielu gości chce obejrzeć przebieg trzeciego egzaminu, tak więc nie możemy przeprowadzić normalnych eliminacji. Mamy niewiele czasu. Więc ci którzy nie czują się zbyt dobrze... - zakaszlał - Przepraszam. Jeśli ktokolwiek z was po tym, co tu usłyszał chce zrezygnować niech da mi znać. Eliminacje zaczną się natychmiast
-Natychmiast?! - zawołał Kiba
-Ale dopiero co skończył się drugi egzamin - westchnęła Ino
-Niedobrze - powiedział Shikamaru
-Co? A co z moim jedzeniem? - powiedział Chouji
Użytkownik
W porządku, dam z siebie wszystko. Dotrzymam też słowa, które dałem Kabuto-sanowi
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal
-Powiem wam jeszcze tylko, iż będziecie walczyć w pojedynkach jeden na jednego. Możecie się także wycofać
Sasuke wzdrygnął się i dotknął barku
-Sasuke-kun - powiedziała cicho Sakura - Sasuke-kun, powinieneś się wycofać z eliminacji
Użytkownik
Co?
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal
Użytkownik
Rana?
Wykonane Misje:
Podróże:
-Kraj Fal